'; Endring og Tidspunkt | Bærumsfolk
29år gammel, gift, nybakt mamma og bonusmamma til to (10 og 13år). Som Singaporer elsker jeg mat og liker å spise, lage og snakke om mat.
Min utfordring
Å spise vegetarisk tre/fire ganger i uken

Jeg må begynne med å beklage for at jeg ikke har oppdatert bloggen for et stund pga. tidsmangel. Som det står ovenfor, handler dette innlegget om en tanke som har dukket opp de siste dagene: kan man forvente å gjøre endring når som helst og lykkes?

 

Da jeg bestemte meg å bli med på denne utfordringen, tok jeg ikke i betraktning hvor travelt jeg skulle komme til å ha det med eksamener som begynte på samme tid som prosjektet. De siste 2 ukene måtte jeg prioritere lesning og kunne ikke bruke (unødvendig) mye tid til matlaging.  De spennende vegetariske matrettene som barna hadde foreslått tidligere og gledet seg veldig til å smake f.eks. dumplings, vegetarisk pizza/burger var lagt til side. I stedet prøvde jeg å finne på de enkleste og raskeste matretter som var vegetarisk ‘nok’ til å lage og det var det. Da er det ikke overraskende at alle begynte å miste interessen i prosjektet og jeg slett med å fortsette fordi jeg var selv skuffet at jeg ikke kunne fullføre utfordringen på den måten som jeg hadde planlagt.

 

Jeg begynte prosjektet virkelig interessert i muligheten for å oppmuntre familien min til å gjøre noe fast endring utover 30 dager gjennom å skape spenning og entusiasme om å spise vegetarisk mat, men jeg har ikke klart å gi innsatsen som kreves og har til en visst grad mistet viljen til å gjøre det underveis. Utfra dette innså jeg at endringen handler ikke bare om at man vil, men også om at man kan. Man må ønske det, men enda mer viktig er å ha kapasitet og mulighet til å gi tilstrekkelig innsats til å innføre/utføre endringen. Som det ser ut akkurat nå er dette et fin eksempel av noen som har prøvd seg å gjøre noe endring på et veldig dårlig tidspunkt og ikke lykkes.