'; Viktig “takeaways” (lærdommer) | Bærumsfolk
29år gammel, gift, nybakt mamma og bonusmamma til to (10 og 13år). Som Singaporer elsker jeg mat og liker å spise, lage og snakke om mat.
Min utfordring
Å spise vegetarisk tre/fire ganger i uken

Tiden går fort og når har vi kommet til slutten av denne 30-dager utfordringen. Hva kan jeg si? 

Fra utsiden virket denne utfordringen enkelt og lett oppnåelig. Som tidligere nevnt, forberedte jeg meg ved å diskutere potensielle middag ideer med barna mine og de ble skrevet ned og hengt på kjøleskapet. Dette var alt jeg gjorde før prosjektstarten og jeg forventet virkelig at alt skulle gå bra. Nok å si da at jeg i ettertid har innsett at det ikke telles som planlegging i det hele tatt og det var mye mer jeg kunne og skulle har gjort både fysisk og mentalt. På en måte er jeg minnet om uttrykket: unnlate å planlegge, planlegger å mislykkes.

Det å ha en generell ide om hva jeg skulle tilberede til middag hjalp ikke så mye da jeg måtte i tillegg bruke tid til å finne passende barnevennlig oppskrifter på nett og handle “eksotiske” grønnsaker på asiatiske butikker. Det som da skjedde når jeg hadde tidspress var å droppe ideen som virket for komplisert og gjør bare det jeg var vant til som var mye enklere – kjøttmiddager. Jeg vet at utfordringen med å endre vaner og å få det til er at man må være villig til å forstyrre rutiner og oppleve noe ubehag, som jeg ikke klarte helt. 

Mitt mål var å spise vegetarisk 3/4 ganger i uke, men jeg hadde også uuttalt forventninger at det skulle være veldig barnevennlig og økonomisk. Det å prøve å oppnå alt dette (alt eller ingenting) ble litt for mye for meg sånn at jeg av og til ga opp helt. Derfor skjønner jeg også nå hvorfor det er så viktig å ta ting trinnvis og velge å gjøre noe (endring) som er gjennomførbare – ikke for lite, men ikke for mye.