Vi er en familie på fire. Øyvind og Mari på 39 år, Ragnhild på 11 år og Einar på 7 år. Vi er en nok en ganske standard familie med begge foreldre i fulle jobber og unger med et par fritidsaktiviteter hver.
Min utfordring
Fire kjøttfrie middager i uka, og fem biter plukket søppel om dagen!

Da er vi godt i gang med den første uka – men hvordan går det sånn egentlig?

Som hverdager flest går ikke alt helt knirkefritt for seg. Med kun en foresatt hjemme har søppelplukkingen blitt helt glemt – vi får heller plukke raust ved første anledning😅

På middagsfronten har tre av hittil fire middager blitt kjøttfrie. På mandag satte Oda.no noen kjepper i hjulene med for sein levering. Middagen ble derfor pasta med pesto for ungene, og litt kylling til for Øyvind. På tirsdag ble det linsegryte og lasagnen ble middagen både i går og i dag (lasagne blir ofte to middager her i heimen da det egner seg så godt som restemat). Lasagnen har hittil vært den største aha-opplevelsen. Bønnene var en super erstatning for kjøtt, og ved å holde resten av oppskriften som vi pleier så ble det ikke for mange nye smaker. 

Som skrevet sist så har jeg vært på leirskole, og der har jeg ikke spist kjøttfritt. Derimot har jeg vært mer oppmerksom enn tidligere, og har forsynt med ekstra raust av grønnsaker som tilbehør.

Ellers så merkes hverdagskabalen når en skal hit, en annen skal dit og alt skal klaffe. Ragnhild hadde behov for middag før oss andre pga trening, og trengte noe kjapt i hånda. Vanligvis hadde dette blitt en toast med ost&skinke. Siden det er fokus på det kjøttfrie, så prøvde vi noe nytt (og trendy skjønte jeg😅), nemlig tortilla med omelett (inspirasjon herfra – https://www.rema.no/oppskrifter/egg/tortilla-med-omelett-og-avocado/, men avocado ble byttet ut med ost). Det innfridde for en frøken i farta, og fikk masse lovord!

Vi går nå inn i en helg hvor det skal være plass til både pølser på telttur og kjøttdeig i tacoen (riktignok kyllingkjøttdeig), men pai med spinat, fetaost og soltørket tomat står for tur på søndag.