Middagen i dag ble god og klimavennlig , men tok lang tid å lage .
Plukket brennesle og skvallerkål i hagen , og gressløk i mengder . Med plukking og vasking , forvelling , kutting , Osv er det ok når man har god tid , men sikkert lite egnet i en travel hverdag .
Pai er ellers en veldig god måte å bruke opp rester som f eks broccolistilker , litt slatten paprika og de tørre ostebitene , det blir nesten alltid vellykket.
For tiden prøver jeg ut diverse vegetarretter og det trenger ikke ta så lang tid . Håper å klare 3-4 vegetarmiddager i uka i løpet av måneden .
Vi har for det meste kuttet ut storfe og lam som er klimaverstingene , men fortsetter med fisk , svin og kylling siden det har mye lavere karbonavtrykk
Vi har kokt en stor pose kikerter og frosset ned i porsjonspakker , sparer ganske mye penger og emballasje .
-
cCHANGE -teamet kommentar på Dag 4: Bærekraftig og slow-food 2 years ago
Hei Anne, Takk for oppdateringen. Du tar opp noe veldig relevant i denne oppdateringen. TID! Mye av stresset vi opplever i hverdagen kan kanskje relateres til at vi føler vi ikke “har tid” eller at tiden “løper fra oss”. Dere er pensjonister og dere kunne likevel valgt å forbli i tidsklemma. Jeg kjenner mange pensjonister som er i den. Tenker at dere "tar dere tid" fremfor at "tiden har dere". Det inspirerer! Vi møter mange som ikke har tid til endring. Dette at vi ikke har tid er kanskje en antagelse? Hva om vi utfordret denne antagelsen litt? Så fint at du forsker vegetarretter. Se om du finner inspirasjon hos de andre Bærumsfolkene. Og helt enig med deg, pai er nydelig. Lykke til nå inn i helgen og så ser jeg frem til neste oppdatering. Ta en titt på ny melding fra oss i morgen. Mer dypdykk da i endring. God helg! 🌞Hilsen fra Linda Svar
You must be logged in or have the proper rights to post a comment.