I går valgte vi sushi take away til middag . Det er godt, sunt og lettvint men ikke særlig bærekraftig mht plastbruk . Se hva vi endte opp med !
Så nå har jeg forsøkt å bruke det til noe fornuftig . Påskepynten fikk fine oppbevaringsesker og de små boksene med lokk skal jeg bruke til fargeblandings bokser .
Jeg synes det er en utfordring å redusere emballasje , (bør vel kanskje ikke spise sushi ?) . Druer ligger godt beskyttet i plastesker og holder seg godt der , men så ender vi opp med alle disse plastboksene . Disse egner seg godt som minidrivhus i vinduskarmen , så her spirer krydderurtene .
-
Gunn-Eva Nesland-Steinor kommentar på Dag 2: Emballasje 2 years ago
Det med sushi og plast er litt kjipt! Husker hvor spent jeg var da de nye reglene om engangsplast skulle komme, jeg håper det skulle føre til en endring i take away-bransjen, og da spesielt sushi som vel bare bruker plast? Men det ble jo bare krav til sugerør og bestikk, og sugerør i papp/papir er skikkelig dårlig! Vi er veldig glade i sushi, og det er relativt sunn hurtigmat/take away, men jeg hadde nok kjøpt det oftere om det ikke ble så mye plastsøppel av det. Lurt av dere å finne noe dere kan bruke det til, men det begrenser seg jo hvor mye man trenger av det. Svar
-
Anne Blackstad kommentar på Dag 2: Emballasje 2 years ago
Så absolutt ! Det blir sjelden . Men man må jo også alltid vurdere matsvinn opp mot bruk av plast . Synes egentlig det er enda mere unødvendig med all plastemballasjen vi finner rundt andre forbruksvarer , elektronikk f eks . Svar
-
cCHANGE -teamet kommentar på Dag 2: Emballasje 2 years ago
Ah, dette kjenner jeg meg igjen i! Er også glad i Sushi, men den plastemballasjen altså! Skal man kutte det ut helt, eller unne seg det av og til og bruke emballasjen til noe kreativt som du gjør her? I Oslo er det et relativt ny Sushi-sted som bruker nedbrytbar emballasje, så det er jo mulig. Hvordan tror du de hadde reagert om du tok med deg din egen emballasje, slik noen har begynt å gjøre når de kjøper kaffe ute? Eller spurte dem om de har vurdert nedbrytbar emballasje til take-away-menyen sin? Kanskje de egentlig er frustrert over det selv og skulle ønske de kunne gjøre det annerledes? Jeg tror det uansett er verdifullt at vi stiller spørsmålstegn ved dette, at vi lurer på om det ikke finnes en bedre løsning, og at vi ikke bare gjør ting på autopilot (som vi snakket om i gårsdagens melding). Så kan man jo også lære seg å lage sushi hjemme! Teresia Svar
-
cCHANGE -teamet kommentar på Dag 2: Emballasje 2 years ago
Hei Anne, Veldig oppfinnsomt der. Det er jo slik at vi ofte ender opp med å kjøpe nettopp plastbokser til oppbevaring så dette er strålende. Ble litt nysgjerrig på dette med emballasje på sushi. Ville jo tro at man kunne pakke i noe annet men kanskje blir holdbarheten da så kort og smaken dårlig. Men når man kjøper fersk sushi for å spise det nokså umiddelbart så må det være mulig å bruke noe annet alternativt noe man tar med seg hjemmefra. Eller rett og slett levere inn igjen emballasjen til gjenbruk. Gleder meg til neste innlegg Anne! Det kommer en ny melding på sms fra oss i dag. Lykke til videre! Hilsen fra Linda Svar
You must be logged in or have the proper rights to post a comment.