Denne uka var det plastinnsamling og her er bilde av det vi leverte , innsamling i 4 uker . Det var adskillig mindre enn forrige måned så vi klarte å redusere med ca 1/3 . I tillegg har jeg brukt plast emballasje til « minidrivhus «, og prøver
å gjenbruke brødposer mm flere ganger . Dvs alt er ikke havnet i posen enda …
Jeg ble inspirert av klimaregnskapet til Guro og har skrevet opp kjøtt og fiskeforbruket til middag denne uka ( det ble en svinekjøttmiddag , en rest fra fryseren )3vegetar ,3 fisk. Regnskapet endte med 2,1 CO2 ekvivalenter fra mitt fisk og kjøttforbruk ( har tatt med kjøtt
og fiskepålegg , men ikke meieriprodukter ) . Som nevnt er vi medlemmer i øverland andelslandbruk.
De har en plan om å utvikle regenerativt landbruk , dvs dyrke en på en slik måte at jord / planter tar opp mere co2 enn de forbruker , veldig spennende !
Har ellers ikke vært flink med å formidle prosjektet vårt , har vært mest hjemme med forkjølelse . Men prøver å
Videreformidle gode miljønyheter på Facebook . ( det finnes noen ) ,
Bl a synes jeg Sveriges utvikling av systemer for
å håndtere tekstilavfall ser lovende ut .
-
cCHANGE -teamet kommentar på Dag 13: Oppsummering uke 2 2 years ago
Fantastisk at du har redusert plastavfallet med såpass mye, Anne! Og vil jo si at dere i utgangspunktet da har lite plastavfall selv om dere er bare to i husholdningen. Veldig gøy at dere inspirerer hverandre her på plattformen og at du følger i Guros fotspor med klimaregnskap. Det er fascinerende med disse CO2 ekvivalentene. Og så er det jo regnskap for andre ting relatert til produksjon av mat. Leste forleden at et kjøttbasert kosthold trenger 36 ganger så mye landområde som et plantebasert kosthold. For ikke å snakke om bruk av vann etc. Det får en virkelig til å tenke på hva som er et bærekraftig matsystem. En ting er sikkert: vi må få til endringer i stor skala, i kosthold, i fordelingen av mat globalt, i måten vi produserer og frakter maten på, og i vårt forhold til mat og matvarer.. Nysgjerrighet og interesse for nye løsninger i egen hverdag og i samfunnet for øvrig er noe av det som kan være med å skape nye mønstre i matsamfunnet. Og det er nettopp det dere gjør nå disse 30 dagene. Så veldig bra 💚 Å dele gode nyheter på sosiale medier er en flott måte å spre engasjement og inspirasjon til andre på – og du inspirerer oss her inne på plattformen også med innsatsen du legger i dette prosjektet! Kanskje neste gang du er på Øverland – så kan du snakke med noen andre medlemmer der om Bærumsfolk og hvordan det er å gjøre en endring? Fortsett med det gode arbeidet! Hilsen fra Linda Svar
-
Claes Book kommentar på Dag 13: Oppsummering uke 2 2 years ago
Enig med Linda - dette er bra jobbet ! Det kan kanskje glede deg at idéen om tekstilgjenbruk kommer til Norge snart - i vart fall er det arbeidsverksted den 1 Juni i Oslo. Svar
You must be logged in or have the proper rights to post a comment.