Jeg er pensjonert lærer, 68 år, gift , vi er 2 i husholdningen.
Min utfordring
Et mer klimavennlig kosthold. Minske, gjenbruke emballasje. Reparere ting.

Denne uka var det plastinnsamling og her er bilde av det vi leverte , innsamling i 4 uker . Det var adskillig mindre enn forrige måned så vi klarte å redusere  med ca 1/3  . I tillegg har jeg brukt plast emballasje til « minidrivhus «, og prøver
å gjenbruke brødposer mm flere ganger . Dvs alt er ikke havnet i posen enda …
Jeg ble inspirert av klimaregnskapet til Guro og har skrevet opp kjøtt og fiskeforbruket til middag denne uka ( det ble en svinekjøttmiddag , en rest  fra fryseren )3vegetar ,3 fisk.  Regnskapet endte med 2,1 CO2 ekvivalenter fra mitt fisk og kjøttforbruk (  har tatt med kjøtt
og fiskepålegg , men ikke meieriprodukter ) .  Som nevnt er vi medlemmer i øverland andelslandbruk.
De har en plan om å  utvikle regenerativt landbruk , dvs dyrke en på en slik måte at jord / planter tar opp mere co2 enn de forbruker , veldig spennende !
Har ellers ikke vært flink med å formidle prosjektet vårt  , har vært mest hjemme med forkjølelse . Men prøver å
Videreformidle gode miljønyheter på Facebook . ( det finnes noen ) ,
Bl a synes jeg Sveriges utvikling  av systemer for
å håndtere tekstilavfall  ser lovende ut .