Jeg heter Guro, er 33 år gammel og deltar i Bærumsfolk sammen med forloveden min Anders på 34 år og datteren vår Amelia på snart 2 år.
Min utfordring
Redusere konsumet av kjøtt og fisk til middag (maks 3,5 kg CO2 per pers i uka).

Denne uken har gått enda bedre enn uke 1, både utslippsmessig og med tanke på nye middagsfavoritter. Utslippsmessig endte vi opp med 0,9 kg per person denne uka, bedre enn forrige ukes 1,54 kg og godt under målet på 3,5 kg i uka. Av vegetarmiddagene denne uka var det særlig vegetarburgeren i går og fajitasene med halloumifritters som vi hadde i dag som var de største favorittene.
For meg er det ikke noe særlig problem å leve kjøttfritt, men i dag kom det litt murring fra mannen om at han savnet kjøtt og at han lurte på om han kanskje hadde litt jernmangel :P. Han lurte på om vi kunne spise en hjortefilet som vi hadde i frysen i neste uke, men da vi la det inn i beregningene fant vi ut at vi da ville ligge over 3,5 kg. Jeg har derfor lovet at han kan få velge seg en kylling eller svinemiddag i neste uke og at vi skal spise hjortefilet så fort prosjektet er over 😊.

Middagsplanen for neste uke ser sånn ut:
Mandag: Indisk daal med ris
Tirsdag: Panert hyse med potetbåter og aioli
Onsdag: Rester av kylling tikka masala fra frysen
Torsdag: Salat av grillede grønnsaker med hummus og godt brød
Fredag: Sommerruller med tofu
Lørdag: Anders får velge seg en middag med kylling eller svin
Søndag: Wraps med linsenuggets

Bilde: middagsplanlegging med vegetarkokebøker