Jeg heter Guro, er 33 år gammel og deltar i Bærumsfolk sammen med forloveden min Anders på 34 år og datteren vår Amelia på snart 2 år.
Min utfordring
Redusere konsumet av kjøtt og fisk til middag (maks 3,5 kg CO2 per pers i uka).

En uke av challengen er gjennomført. Ikke alt gikk som planlagt, som det sjelden gjør. Blant annet fikk jeg omgangssyke på fredagen og sommerrullene ble erstattet av frossenpizza (ikke vegetar). 

Likevel endte ikke utslippsregnskapet så verst, til sammen ble det 1,5 kg CO2 per pers. Jeg er fornøyd siden det er godt under målet vi satte oss på 3,5 kg CO2. Av middagene var det faktisk laksemiddagen som endte opp med de høyeste utslippene på rundt 0,9 kg CO2 per pers.

Klimamessig er jeg fornøyd, men jeg føler ikke at oppskriftene vi har hatt denne uken har vært noen innertiere. Kanskje det var omgangssyken som snakket for noen av de, men det var ingen av de som fristet noe særlig til gjentakelse. Jeg merker særlig at jeg er skuffet over middagen i dag der jeg tok ansvar og brukte halvannen time på å lage vegetarmoussaka som endte opp med å smake sånn passe. Det er alltid litt kjipt når man tester ut nye oppskrifter og så står de ikke til forventningene, men sånn skjer jo innimellom med kjøtt og fisk også.

 
I familien vår har vi en del vegetarfavoritter som vi kommer tilbake til, blant annet indisk daal, gnocchi, vegetartaco, soppboller, vegetarlasagne, falafel og halloumi i wraps eller som burger. Men når vi er med på en slik utfordring så har jeg lyst til at vi skal finne noen nye favoritter og ikke bare ty til gamle travere. Derfor blir det nok også en viss fallhøyde med ukemenyen neste uke, men det får vi jo bare leve med. Forhåpentligvis finner vi noen nye favoritter, jeg har for eksempel store forventninger til vegetarburgeren ettersom dette er noe jeg har forsøkt meg på mange ganger men der jeg fortsatt venter på den perfekte vegetarburgeroppskriften.

Ukesmeny uke 18
Mandag: Sellerirotsuppe
Tirsdag: Vegetarrester fra fryseren
Onsdag: Seibiff med løk
Torsdag: Pasta med kremet soppsaus
Fredag: Gratinerte nachos laget med rester av chili sin carne
Lørdag: Vegetarburger
Søndag: Bortemiddag i familiebursdag